Viktig informasjon om Covid-19

Attest for sport og konkurranse

Kort ventetid for sport- og konkurranserelaterte attester hos erfarne leger i Oslo sentrum

Konsultasjon for attest

KR 1490,-

Inkludert helseundersøkelse med alle typer prøver, tester og attestskriving. For noen få enkelte typer omfattende attester kan det medføre et tillegg i pris.

Attester for å delta i sport og konkurranser som for eksempel boksing, bil- og motorsykkelsport, fallskjermhopping, sportsdykking og mikroflygning for å nevne noen.

I de fleste tilfeller er det egne skjemaer som bes tas med til legen. Fyll også gjerne ut personalia o.l på forhånd.

Se spørsmål og svar om helseattester for sport og konkurranse under.

Legene svarer om attester for sport og konkurranse

Hvilke attester tilbys?

Vi tilbyr helseattester for alle formål innen idrett og konkurranser. Det kan for eksempel være for: sportsturneringer, bil- og motorsport, sports-/fritidsdykking, mikroflyging, fallskjermhopping, boksing eller artistopptreden.

Gå til toppen

Kreves det egne skjemaer for helseattester?

Ja, og du bør ta med deg dette eller finne det frem på nettsted for den aktuelle aktiviteten, for eksempel idrettsklubb, forbund, turneringsarrangør eller dykkersportsorganisasjon.

Gå til toppen

Hva inkluderer helseundersøkelsen?

Etter en samtale for svar på spørsmål i skjema gjøres det en legeundersøkelse av indre organer, syn, hørsel og i noen tilfeller nevrologisk undersøkelse. For noen er det nødvendig med fargesynstest og laboratorietester som EKG, spirometri og blod- og urinprøver som utføres i legesenteret.  

Av og til må det henvises til eksternt laboratorium for spesielle blodprøver eller til røntgeninstitutt og spesialister dersom du har en eller annen tilstand som krever det.

Når får jeg helseattesten?

Du får den rett etter konsultasjonen dersom det ikke må henvises eksternt eller det må innhentes opplysninger fra fastlege eller spesialist. I slike tilfeller kan det ta lengre tid og utløse behov for flere konsultasjoner. Dersom du vet at du har en spesiell tilstand eller sykdom bør du derfor ta med deg dokumentasjon om dette, så ny som mulig, fra lege eller sykehus som har undersøkt og behandlet deg.

Hva bør man ta med til undersøkelsen?

  • Legitimasjon. Dersom du ikke har med noen form for ID, vil du risikere å bli belastet for time og uten å få attest.
  • Bruk briller fremfor linser slik at legen kan ta synsundersøkelse med og uten synskorrigering.
  • Journalpapirer dersom du har en kronisk lidelse, eller vært på sykehus for en akutt hendelse.
  • Dersom du vet på forhånd at du trenger attest fra optiker/øyelege, må du ta med attesten til legetimen.
  • Medisinliste: Legen trenger en liste over medisiner du bruker, også de som er skrevet hos andre leger.

Når vil det kunne medføre et tillegg i pris?

Enkelte helseattestskjemaer er meget omfattende og krever laboratorietester som koster ekstra. Se prislisten vår og dersom du ikke finner det du leter etter kan du ta med helseattestskjemaet og vise det i resepsjonen eller sende det per e-post for å få en forhåndspris.

I de aller fleste tilfeller vil vi kunne tilby helseattest for sport og konkurranse til fast pris som vises på denne siden og vår timebestilling.

Lege Finn Eliassen

Finn Eliassen

Allmennlege

Språk: Norsk og engelsk
Dr. Finn Eliassen er allmennlege og bedriftslege med lang erfaring. Han er også autorisert sjømann- og petroleumslege, og er grunnlegger av Oslo City Legesenter.
Lege Asma Abedin

Asma Abedin

allmennlege

Språk: Norsk, engelsk, bengali, urdu og hindi
Asma er allmennlege og bedriftslege. Hun har blant annet erfaring fra flere avdelinger på Oslo Universitetssykehus, samt arbeidserfaring som bedriftslege ved en større norsk bedrift i utlandet.
Lege Tony Ho

Tony Ho

allmennlege

Språk: Norsk, engelsk og vietnamesisk
Tony er allmennlege og bedriftslege og har erfaring fra flere sykehusavdelinger og legevaktarbeid. Han er også autorisert sjømann- og petroleumslege for sjømann- og offshoreattester.
Skroll til toppen