Viktig informasjon om Covid-19

Gonoré har tidligere vært en av de vanligste kjønnssykdommer. Siden 1970-årene, da det ble registrert mer enn 14000 tilfeller per år, har den blitt sjeldnere, men har så igjen tiltatt i hyppighet de siste årene og er nå økt fra bare et par hundre til mer enn 1000 tilfeller per år.

Infeksjonen kan spre seg til eggledere hos kvinner eller bitestikler og prostata hos menn og kan føre til barnløshet.

Symptomer på gonoré

Symptomer vil som oftest merkes og kommer fra 2 til 7 dager etter smittetidspunkt som svie ved vannlating og tykk gulgrønn utflod fra urinrør eller skjede. Det er imidlertid blitt registrert i forskjellige undersøkelser at mellom 15% og 59% av tilfellene ikke merkes. Oftest er dette hos kvinner. 

Man må være oppmerksom på at man også kan smittes i halsen eller i anus.

Oslo City Legesenter har erfarne leger og gynekologer som kan diagnostisere og behandle gonoré.

Gonore - Symptomer og behandling

Direkte til lege og gynekolog

Finn ledig tidspunkt med vår nettbaserte timebestilling.

Behandling av gonoré

Behandling er en kortvarig antibiotikakur, men det har de senere årene utviklet seg antibiotika-resistente (motstandsdyktige) gonoré-bakterier slik at det nå ofte må behandles med injeksjoner istedenfor tabletter. Det er veldig alarmerende at det er blitt registrert tilfeller i andre land som ikke lar seg behandle i det hele tatt. 

Det er viktig å beskytte seg med kondomer og at det gjøres smitteoppsporing for å få behandlet også smittekilden.

Les mer om gonoré hos Helsenorge.no

Les også

NIPT-test - Oslo City Legesenter

NIPT-test

Panorama® NIPT – Endelig i Norge! NIPT er nå tilgjengelig for alle gravide hos Oslo City Legesenter, i samarbeid med FAM. Les mer om NIPT ved Oslo City Legesenter her 01.07.2020 ble bioteknologiloven endret, og det ble blant annet bestemt

Les mer »

Koronavirus (Covid-19)

Viktig informasjon! Har du luftveissymptomer? Da ønsker vi gjerne at du bruker munnbind, og du kan få utdelt i resepsjonen vår hvis du ikke har med selv. Gå til timebestilling Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt

Les mer »
Skroll til toppen