Viktig informasjon om Covid-19

Kobberspiral

Innsetting hos gynekolog i Oslo sentrum

Ved Oslo City Legesenter tilbyr vi innsetting av kobberspiral hos gynekolog. Det er ingen krav om henvisning, og du får raskt time med vår nettbaserte timebestilling. Vi lagerfører kobberspiralen slik at du kan komme direkte til innsetting uten å kjøpe spiralen på forhånd.

Hva er kobberspiral?

Kobberspiral er et prevensjonsmiddel som er laget av myk plast og et kobberbelegg som plasseres i livmoren. Kobberspiralen hindrer befruktning ved først og fremst å påvirke sædcellene slik at de ikke klarer å befrukte egg. Det utskilles også små mengder kobber som fører til forandring i slimhinnen slik at egg ikke klarer å feste seg til livmorveggen.

Kobberspiralen varer i 5-10 år. En ulempe med kobberspiralen er at den i de fleste tilfeller fører til en noe økt menstruasjon. Fordelen er at den ikke inneholder hormoner som betyr at man ikke får hormonbivirkninger.

Hvor sikker er kobberspiralen?

Kobberspiralen anses som et svært sikkert prevensjonsmiddel. Hvis 100 kvinner bruker kobberspiral gjennom et helt år, vil gjennomsnittlig 1-2 av dem bli gravide. (Til sammenligning ligger dette tallet mellom 60 og 80 hos kvinner som ikke bruker prevensjon.) Hormonspiral regnes imidlertid som mer sikker enn kobberspiralen.
Kobberspiral i Oslo sentrum hos gynekolog

Direkte til gynekolog for innsetting av kobberspiral

Finn ledig tidspunkt med vår nettbaserte timebestilling.

Nyhet! Ballerine kobberspiral

Vi tilbyr nå Ballerine kobberspiral. Se priser og bestilling

Før innsetting

Før du setter inn spiralen er det viktig å være sikker på at du ikke er gravid. Hvis det kan være tvil så kan man få utført en graviditetstest hos oss. Man kan i forbindelse med innsettingen også få utført test av kjønnssykdommer, og man betaler i så fall kun et lite tillegg for selve prøvene når man først er kommet for innsetting av spiral.

Hvis man allerede bruker hormonell prevensjon
Du kan fortsette å bruke denne helt frem til innsettingen av spiralen

Hvis man ikke allerede bruker hormonell prevensjon
Man skal ikke ha samleie uten kondom de siste 3 uker før innsettingen

Innsetting

Kobberspiralen innsettes ved en gynekologisk undersøkelse i gynekologstolen.
De aller fleste vil synes at selve innsettingen er ubehagelig, og derfor er vi opptatt av å gjøre det så lite ubehagelig som mulig for pasientene våre ved å være raske og effektive, men samtidig lytte til pasienten og høre at det går bra underveis.

Våre behandlere er svært erfarne, og utfører denne tjenesten flere hundre ganger i året slik at de hele tiden har treningen som skal til for å gjøre innsettingen så skånsom som mulig.

Etter innsetting

Det er normalt å ha noe smerter etter innsettingen, og vi anbefaler at man planlegger å ta det med ro resten av dagen. Hvis man føler at man trenger det så kan man ta en kombinasjon av Paracet og Ibux i henhold til instrukser på pakkene. Det er normalt å ha menstruasjonssmerter og blødninger de første dagene, og noen har smerter som kommer og går et par uker etterpå.

Vi tilbyr alle pasienter som har fått kobberspiral innsatt hos oss å komme innom for en kostnadsfri sjekk dersom man mistenker at noe er galt i løpet av de første 14 dagene.

Bestill time direkte for innsetting av kobberspiral

 

Les også

NIPT-test - Oslo City Legesenter

NIPT-test

Panorama® NIPT – Endelig i Norge! NIPT er nå tilgjengelig for alle gravide hos Oslo City Legesenter, i samarbeid med FAM. Les mer om NIPT ved Oslo City Legesenter her 01.07.2020 ble bioteknologiloven endret, og det ble blant annet bestemt

Les mer »

Koronavirus (Covid-19)

Viktig informasjon! Har du luftveissymptomer? Da ønsker vi gjerne at du bruker munnbind, og du kan få utdelt i resepsjonen vår hvis du ikke har med selv. Gå til timebestilling Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt

Les mer »
Skroll til toppen