Viktig informasjon om Covid-19

Ved Oslo City Legesenter tilbyr vi innsetting av P-stav hos gynekolog. Det er ingen krav om henvisning, og du får raskt time med vår nettbaserte timebestilling. Vi lagerfører P-staven slik at du kan komme direkte til innsetting uten å måtte få resept først og hente ut selv.

Hva er P-stav?

P-staven er en myk og bøyelig stav som er laget i plast. Det inneholder det kvinnelige kjønnshormonet gestagen, og P-staven hindrer befruktning ved at hormonet hindrer eggløsning. En P-stav er på størrelse med en fyrstikk, og er så bøyelig at den ikke kan knekke. Blødningsmønsteret kan endres ved P-stav. Noen mister blødningene helt, mens noen kan få regelmessig eller uregelmessige blødninger.

P-staven har en varighet på 3 år, men kan så klart tas ut tidligere også.

Hvor sikker er P-staven?

P-stav regnes som det sikreste prevensjonsmiddelet som finnes.
P-stav i Oslo sentrum hos gynekolog

Direkte til gynekolog for innsetting av hormonspiral

Finn ledig tidspunkt med vår nettbaserte timebestilling.

Før innsetting

Før du setter inn P-staven er det viktig å være sikker på at du ikke er gravid. Hvis det kan være tvil så kan man få utført en graviditetstest hos oss. Man kan i forbindelse med innsettingen også få utført test av kjønnssykdommer, og man betaler i så fall kun et lite tillegg for selve prøvene når man først er kommet for innsetting av P-stav.

Hvis man allerede bruker hormonell prevensjon
Du kan fortsette å bruke denne helt frem til innsettingen av spiralen

Hvis man ikke allerede bruker hormonell prevensjon
Man skal ikke ha samleie uten kondom de siste 3 uker før innsettingen

Innsetting

P-stav settes inn under huden i overarmen. Dette gjøres ved hjelp av en nål som P-staven settes gjennom. Man kan få lokalbedøvelse slik at det ikke er forbundet med særlig smerte å sette den inn.

Dersom p-staven settes innen femte dag i menstruasjonen, er du sikker fra første dag. Begynner du utenom dette, må du bruke kondom de 7 første dagene.

Etter innsetting

Man får et lite sår på armen etter innsetting som man skal ha plaster på og holde rent et par dager etter innsettingen. Det er normalt at man blir litt øm, men det er som oftest ikke verre enn å ha tatt en vaksine eller en blodprøve. Noen kan også få et lite blåmerke rundt området der P-staven sitter, men dette er normalt og vil gå bort.

Bestill time direkte for innsetting av P-stav

 

Les også

NIPT-test - Oslo City Legesenter

NIPT-test

Panorama® NIPT – Endelig i Norge! NIPT er nå tilgjengelig for alle gravide hos Oslo City Legesenter, i samarbeid med FAM. Les mer om NIPT ved Oslo City Legesenter her 01.07.2020 ble bioteknologiloven endret, og det ble blant annet bestemt

Les mer »

Koronavirus (Covid-19)

Viktig informasjon! Har du luftveissymptomer? Da ønsker vi gjerne at du bruker munnbind, og du kan få utdelt i resepsjonen vår hvis du ikke har med selv. Gå til timebestilling Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt

Les mer »
Skroll til toppen