Viktig informasjon om Covid-19

Utredning og behandling

Informasjon om forskjellige typer utredning og behandling hos hudlege

Her kan du lese mer om hvilke behandlinger og inngrep som tilbys hos hudlege ved Oslo City Legesenter. Se egen side for priser for de ulike behandlingene.

Det er viktig å merke seg at en konsultasjon alltid starter med utredning av hudtilstanden. Man gjør dette for å finne riktig diagnose, og for å utelukke andre tilstander. 

Med bakgrunn i dette vil man bli forespeilet hva slags type behandling som er aktuell i forhold til den problemstillingen man har.

Bestill time hos hudlege

Direkte til hudlege

Finn ledig tidspunkt med vår nettbaserte timebestilling.

Allergiutredning

Allergologisk utredning for kontaktallergi i henhold europeisk standard.
I utredningen brukes det standard Epikutan-test (Truetest). Denne testen er også kjent som lappetest, og som tester 36 ulike velkjente allergifremkallende stoffer. F.eks: parfymer, parabener, kosmetikk (f.eks isothiazolinon), fargestoffer, kolofonium mm.

Allergologisk utredning er også svært aktuelt for eksponerte yrkesgrupper som f.eks frisører, helsepersonell, håndverkere, rengjørere. Også aktuelt for personer med kronisk håndeksem.

Cryo / frysing

Behandling med flytende nitrogen. Brukes effektivt ved blant annet fjerning av vorter, hyperpigmentering, pigmentflekker, mollusker, kjønnsvorter og solskader. Cryo brukes ved både gode- og ondartede lesjoner.

Dermatoskopi

Dermaskopi har etablert seg som en av de viktigste verktøyene innen diagnostikk av en rekke hudtilstander, og spesielt til vurdering av pigmenterte lesjoner i huden (føflekker). Vi benytter oss av dermatoskopet Dermlite IV med polarisert lys.

Kirurgi kropp

Kirurgisk eksisjon / fjerning av føflekker eller mindre svulster på kroppen. Brukes blant annet ved fjerning av godartete og ondartede lesjoner. Føflekker, lipomer (fettkuler), atheromer (talgkjertler), basaliomer (snille former for hudkreft).

Kirurgi ansikt

Kirurgisk eksisjon / fjerning av føflekker eller mindre svulster i ansiktet. Brukes blant annet ved fjerning av godartete og ondartede lesjoner. Føflekker, lipomer (fettkuler), atheromer (talgkjertler), basaliomer (snille former for hudkreft). Vi vil alltid etterstrebe et fint kosmetisk resultat.

Overflatebehandling

Curettage, shaving, diatermi. Overflatebehandling ved f.eks fjerning av talgvorter, aldersflekker, godartede føflekker, overfladiske basaliomer (snille former for hudkreft) og solskader.

Kortisoninjeksjoner

Brukes blant annet ved behandling av keloid (overvekst av arrvev), og må ofte gjentas flere ganger. Den første behandlingen vil være normal konsultasjonspris og tillegg for behandling. Dersom det er nødvendig at du kommer tilbake for gjentatte behandlinger, betaler man kun for kontrolltime.

PDT / fotodynamisk behandling

En veletablert og godt dokumentert behandling som har vist å gi gode resultater både kosmetisk og effektivt, hovedsaklig mot aktiniske keratoser (solskader), men også overfladiske / snille former for hudkreft, som f.eks basalcellekreft (basaliom) og Bowens sykdom. Brukes når annet behandling ikke anses som egnet.

Behandlingen foretas av hudlege med spesialkompetanse innen hudkreftbehandling og følger gjeldene europeiske retningslinjer. Alternativ behandling til konvensjonell PDT er dagslysbehandling.

Hudforandringene bedøves først, og prepareres / skrapes før det påføres en krem. Deretter følger belysning av det aktuelle området med et rødt lys i noen minutter etter 3 timer med den påførte kremen. Det gis vanligvis 1-2 behandlinger med 1 ukes mellomrom.

Det anbefales klinisk kontroll etter 4-5 måneder og eventuelt etter 1 år ved behov.

Dermaroller

Microneedling er en avansert teknologi for nålebehandling av hud, hvor det lages en rekke av små hull i huden. Denne behandlingen styrker kroppens eget immunforsvar med å stimulere ny dannelse av kollagen og elastinfibrer i huden, nydannelse av blodkar i huden (neoangiogenese) og stimulerer blant annet også vekstfaktorer i huden. Behandlingen må ikke forveksles med hjemmebehandling. Den er en medisinsk og minimal invasiv. Lengden på nålene varierer fra 0,2 til 2,5mm, men det brukes som regel mellom 0,5 og 1,5 mm lengde da dette har vist seg å være mest effektivt og samtidig skånsomt. Dermarollers veletablert og godt dokumentert form for microneedlingbehandling som har vist seg å være effektiv for å fjerne arr, acnearr, store porer, strekkmerker, rynker og generell forbedring av hudens tekstur.

Behandlingen er delvis smertefull, slik at det behandlede hudområdet skal bedøves før behandling for å redusere ubehag. For å oppnå best mulig resultat bør behandlingen gjentas 2-3 ganger med 8-10 uker mellom hver behandling. Du vil få time til vurdering med hudlegen for å planlegge behandlingsforløpet og gjennfomføre behandlingen.

Wood light

En moderne fluoriscerende lampe med lyskilde i området 320-450 nm. Brukes til å diagnostisere hud og hårtilstander som f.eks hyperpigmenterte eller hypopigmenterte lesjoner, men også soppinfeksjoner (pytyriasis versicolor og andre sopptilstander som erythrasma).

Les også

Koronavirus (Covid-19)

Viktig informasjon! Har du luftveissymptomer? Da ønsker vi gjerne at du bruker munnbind, og du kan få utdelt i resepsjonen vår hvis du ikke har med selv. Gå til timebestilling Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt

Les mer »
Utslett

Utslett – når bør du oppsøke lege?

Utslett kan komme når du minst venter det, og i mange tilfeller er det vanskelig å spore årsaken. Noen former for utslett er ufarlig – andre er alvorlig. Vi gir deg svaret på når du skal oppsøke lege. Allergi, elveblest,

Les mer »
Skroll til toppen