Koronavirus (Covid-19)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Vi holder åpent som normalt

Har du feber og/eller luftveissymptomer (hoste, nysing, sår hals eller pustebesvær)?
eller
Har du vært i nær kontakt med en person som har fått bekreftet smitte av Covid-19?


Da skal du ikke oppsøke klinikken, men kan bruke vår videolegetjeneste.

Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt koronaviruset

Vi holder åpent som normalt, og har innført tiltak for å redusere risiko for smitte. Les mer om de konkrete tiltakene vi har innført for å ivareta sikkerheten til våre pasienter og personell lenger ned på denne siden.

Vi anser det som viktig at private virksomheter som gir nødvendig helsehjelp også holder åpent for å kunne bidra til å redusere den totale belastningen som helsevesenet nå kommer til å oppleve. Oslo City Legesenter er også klare til å bistå myndigheter og helsevesen innenfor de rammene av kapasitet og kompetanse som vi har, dersom vi får forespørsel om dette.

Nei.

Er man syk eller har grunn til å mistenke at man er smittet skal man holde seg isolert. Følg Folkehelseinstituttets veiledninger på fhi.no.

Ved behov for oppfølging av lege kan man benytte vår løsning for videokonsultasjon, eller ta kontakt med legevakt på telefon 116 117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

Les mer om hva legene kan bistå med over videokonsultasjoner på egen side om dette.

Ja, vi kan hjelpe deg med sykmelding ved videokonsultasjon slik at du slipper oppmøte på klinikken.

Ja, vi kan hjelpe deg med dette og tilbyr nå også denne tjenesten over videokonsultasjon.

Vi ønsker nå å begrense antall personer på klinikken slik at vi enklere får gjennomført de nødvendige tiltak og prosedyrer for å redusere smitterisiko. Du kan derfor kun ha med deg andre dersom det er helt nødvendig.

Hvilke tiltak har dere gjennomført for å ivareta sikkerheten til pasienter og personell?

Vi begynte forberedelsene våre i allerede i januar da vi så at det nye koronaviruset raskt kunne utvikle seg til en pandemi. Vi sikret oss tilstrekkelig med smittevernutstyr for å kunne holde den daglige driften i gang i en tid der man må være forberedt på at pasienter kan være smittet.

Her er en liste over gjennomførte tiltak så langt:

  • Screening av alle pasienter som bestiller time hos oss i forkant for å unngå at pasienter med symptomer og som har vært i kontakt med andre bekreftede smittede ikke møter opp på klinikken.
  • Ekstra skjerpede rutiner for håndvask og hygiene, inkludert utplassering av ekstra apparater for hånddesinfeksjon. Vi har plassert hånddesinfeksjonsapparater i nærheten av alle kontaktflater som dørhåndtak og skjermer man berører for å sjekke inn og betale på.
  • Desinfisering av kontaktflatene på klinikken skjer flere ganger om dagen av både eget personell og innleid renholdsfirma.
  • Bruk av og opplæring i bruk av smittevernutstyr i all fysisk kontakt med pasienter. Ved f.eks prøvetaking og vaksinering vil vårt personell til enhver tid benytte munnbind og hansker for å beskytte pasienten og seg selv. Ved absolutt behov for fysisk kontakt med personer som har feber og/eller luftveissymptomer og/eller har vært i kontakt med en som er påvist smittet benytter personellet smittefrakk, munnbind, hansker og visir.
  • Opprettelse av videokonsultasjoner for å kunne hjelpe pasienter uten oppmøte på klinikken.
  • Informasjonsmateriell på skjermer og plakater med smitteforebyggende budskap.
Vi følger til enhver tid retningslinjene fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Videokonsultasjon

Våre dyktige allmennleger og spesialister bistår deg over video.
asmafinntonyopt

Kontakt oss

Lurer du på noe?
Snakk med oss via chat, kontaktskjema eller telefon.

Flere innlegg

Angst

Hva er angst?

Frykt er en viktig del av menneskers overlevelsesmekanisme, og er verken uvanlig eller farlig. Det er når frykten blir til angst, at

Høyt blodtrykk

Hva er normalt blodtrykk?

Man merker ikke at blodtrykket er høyt før det har nådd farlige nivåer og det kan da dreie seg om hodepine, trykkfølelse

Rull til toppen