Koronavirus (Covid-19)

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Vi holder åpent som normalt

Har du feber og/eller luftveissymptomer (hoste, nysing, sår hals eller pustebesvær)?
eller
vært i karantene eller i kontakt med bekreftet tilfelle av Covid-19 i løpet av de siste 14 dagene?


Da skal du ikke oppsøke klinikken, men bruke vår videolegetjeneste.

Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt koronaviruset

Ja, vi holder åpent som normalt og alle tjenester utføres. Vi har innført en rekke tiltak for å redusere risiko for smitte. Les mer om de konkrete tiltakene vi har innført for å ivareta sikkerheten til våre pasienter og personell lenger ned på denne siden.

Nei.

Er man syk eller har grunn til å mistenke at man er smittet skal man holde seg isolert. Følg Folkehelseinstituttets veiledninger på fhi.no.

Ved behov for oppfølging av lege kan man benytte vår løsning for videokonsultasjon, eller ta kontakt med legevakt på telefon 116 117. Ved fare for liv og helse, ring 113.

Les mer om hva legene kan bistå med over videokonsultasjoner på egen side om dette.

Ja, vi kan hjelpe deg med sykmelding ved videokonsultasjon slik at du slipper oppmøte på klinikken.

Ja, vi kan hjelpe deg med dette og tilbyr nå også denne tjenesten over videokonsultasjon.

Vi ønsker nå å begrense antall personer på klinikken slik at vi enklere får gjennomført de nødvendige tiltak og prosedyrer for å redusere smitterisiko. Du kan derfor kun ha med deg andre dersom det er helt nødvendig. For gravide som skal til ultralydundersøkelse kan man ha med seg partneren sin eller annen nærmeste pårørende (maks 1), og det er viktig å understreke at reglene om symptomer, karantene og kontakt med påvist tilfelle av Covid-19 gjelder for den som eventuelt skal være med også. Vi har et lite venterom, og vi ber derfor om at man, etter innsjekking, venter i korridoren eller utenfor klinikken dersom det oppleves vanskelig å holde nødvendig avstand til andre.

Hvilke tiltak har dere gjennomført for å ivareta sikkerheten til pasienter og personell?

Vi begynte å gjøre omfattende forberedelser allerede i januar da vi så at det nye koronaviruset raskt kunne utvikle seg til en pandemi. Vi sikret oss tilstrekkelig med smittevernutstyr for å kunne holde den daglige driften i gang, og vi begynte opplæring og utarbeidelse av nye rutiner og prosedyrer.

Her er en liste over gjennomførte tiltak så langt:

  • Screening/triage i forhold til risiko for smitte av alle pasienter som bestiller time hos oss i forkant for å unngå at pasienter med symptomer og som har vært i kontakt med andre bekreftede smittede ikke møter opp på klinikken. Dette skjer ved spørsmål ved timebestilling og følges opp av ansvarlig lege ved behov for vurdering.
  • Ekstra skjerpede rutiner for håndvask og hygiene, inkludert utplassering av ekstra apparater for hånddesinfeksjon. Vi har plassert hånddesinfeksjonsapparater i nærheten av alle kontaktflater som dørhåndtak og skjermer man berører for å sjekke inn og betale på.
  • Desinfisering av kontaktflatene på klinikken skjer flere ganger om dagen av både eget personell og innleid renholdsfirma. Kontaktflater inne på legekontorene desinfiseres mellom hver pasient.
  • Bruk av og opplæring i bruk av smittevernutstyr i all fysisk kontakt med pasienter. Ved samtaler, prøvetaking og vaksinering vil vårt personell til enhver tid benytte munnbind og hansker for å beskytte pasienten og seg selv.
  • Opprettelse av videokonsultasjoner for også å kunne hjelpe pasienter uten oppmøte på klinikken i tilfeller der det er behov for dette.
  • Informasjonsmateriell på skjermer og plakater med smitteforebyggende budskap.
  • Alle våre pasienter får tilbud om gratis munnbind ved ankomst.
Vi følger naturligvis til enhver tid både de lokale og nasjonale retningslinjene.

Videokonsultasjon

Våre dyktige allmennleger og spesialister bistår deg over video.
asmafinntonyopt

Kontakt oss

Lurer du på noe?
Snakk med oss via chat, kontaktskjema eller telefon.

Flere innlegg

NIPT-test - Oslo City Legesenter

NIPT-test

Fra 01.07.2020 endres bioteknologiloven, og det blir blant annet tillatt med NIPT for alle gravide i Norge. Vi står klare til å

Rull til toppen