Småkirurgi

Erfarne leger utfører småkirurgiske inngrep som kilereseksjon av inngrodd tånegl, akutte sårskader etc.

Oslo City Legesenter har erfarne allmennleger med erfaring fra både legevakt og sykehus som utfører småkirurgiske inngrep. Du får time raskt med vår nettbaserte timebestilling for vurdering, kilereseksjon av inngrodd tånegl og såkalt «blånegl».

Allmennlegene våre utfører følgende småkirurgiske inngrep:

  • Kilereseksjon av inngrodd tånegl
  • Behandling av akutte sårskader / sutur (sting)
  • Behandling av blånegl (blod under negl)
Alle disse behandlingene kan velges spesifikt under timebestilling til allmennlege, eller man velge kun vurdering.
 
Småkirurgi hos allmennlege

Småkirurgiske inngrep hos erfarne leger

Finn ledig tidspunkt med vår nettbaserte timebestilling.

Kilereseksjon av inngrodd tånegl

Inngrodd tånegl kan være smertefullt, plagsomt og kan være noe man sliter med over en lengre periode. Det kommer av at neglen på stortåen vokser inn i huden ved siden av neglen. De vanligste symptomene på inngrodd tånegl er smerter og hevelse, og dette er et svært vanlig problem der man regner at 2-4 personer av 1000 vil trenge legebehandling per år.

Årsaken er ofte at neglen klippes i bue og derfor at neglen blir klippet for langt ned på sidene. Dette kan føre til at neglen vokser og skjærer seg inn i kantene rundt neglen når den vokser ut igjen.

For å hindre infeksjoner og forverring av plagene anbefales det god fothygiene, og vask av føttene daglig.

Dersom plagene ikke går over kan det være aktuelt med kirurgisk inngrep for å fjerne hele neglen, eller kun ytterkanten av neglen, også kjent som kilereseksjon.

Oslo City Legesenter har erfarne allmennleger som utfører kilereseksjon på klinikken.

Les også

Koronavirus (Covid-19)

Vi holder åpent som normalt, men med strenge smittevernrutiner Vi utfører ikke testing for koronavirus Spørsmål og svar om Covid-19 Viktig informasjon! Har du feber og/eller luftveissymptomer (hoste, nysing, sår hals eller pustebesvær)? eller vært i karantene eller i kontakt

Les mer »
Angst

Hva er angst?

Frykt er en viktig del av menneskers overlevelsesmekanisme, og er verken uvanlig eller farlig. Det er når frykten blir til angst, at det er på tide å oppsøke lege. Angst er en psykisk lidelse som dreier seg om en altoppslukende

Les mer »
Rull til toppen