3D-ultralyd
Se fascinerende bilder av barnet i magen med ultralyd i 3D og 4D
3D-ultralyd innebærer at bildet ser 3-dimensjonalt ut slik øynene ser det i det virkelige liv og 4D brukes som begrep dersom man også ser bevegelser.
2D ultralyd er begrepet som brukes om de tradisjonelle ultralydbildene som oftest gjengis i sort-hvitt og som representerer et snitt gjennom kroppen i ett eller annet plan. Ved at datamaskinen legger mange av disse snittbildene oppå hverandre dannes bildet i 3D og 4D.
Instrumentet som brukes ved 3D-ultralyd føres utvendig over magen. Vi benytter kun GE Voluson E8 Expert ved 3D-undersøkelser. Dette regnes som et av de mest avanserte ultralydapparatene.
3D-ultralyd hos FAM
Les mer om 3D-ultralyd hos vår samarbeidspartner FAM Klinikk.
Fascinerende bilder ved 3D-ultralyd
Ved Oslo City Legesenter vil du kunne se fascinerende bilder av barnet ditt mens det sover eller beveger seg, smiler eller gjesper, og alt mens barnet ditt enda befinner seg inni magen din!
De mest tydelige bildene kan normalt ses mellom uke 24 og 32.
En konsultasjon for 3D-ultralyd varer i 30 minutter, og du får med deg bilder på fotopapir og du kan få bildene tilsendt direkte til din telefon etter undersøkelsen. Det er plass til å ta med seg familie og venner, og alle kan se de fascinerende bildene på en vegghengt skjerm. Hvis du ønsker det kan du få opplyst om det er gutt eller jente.
Undersøkelsen bidrar til å styrke de følelsesmessige båndene mellom far, mor og det ufødte barnet (eller barna!)
Husk at teknikken også gjør det mulig å stille tidlige diagnoser ved alvorlige tilstander hos fosteret slik at dette kan tas hånd om med forberedelser før fødselen.
Les også
Koronavirus (Covid-19)
Viktig informasjon! Har du luftveissymptomer? Da ønsker vi gjerne at du bruker munnbind, og du kan få utdelt i resepsjonen vår hvis du ikke har med selv. Gå til timebestilling Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt
Offentlige og private legetjenester – hva er forskjellen?
Hvorfor velger noen å benytte seg av private legetjenester når alle har sin egen fastlege? Svaret vil i stor grad variere etter hvem du spør. Ofte er det personlige synspunkter som ligger til grunn, andre ganger rent praktiske årsaker. Her