3D-ultralyd

Se fascinerende bilder av barnet i magen med ultralyd i 3D og 4D

Vårt tilbud om 3D-ultralyd er overført til FAM Graviditetsklinikk som holder til i samme lokaler.

Les mer om 3D-ultralyd og bestill time hos FAM Klinikk

3D-ultralyd innebærer at bildet ser 3-dimensjonalt ut slik øynene ser det i det virkelige liv og 4D brukes som begrep dersom man også ser bevegelser.

2D ultralyd er begrepet som brukes om de tradisjonelle ultralydbildene som oftest gjengis i sort-hvitt og som representerer et snitt gjennom kroppen i ett eller annet plan. Ved at datamaskinen legger mange av disse snittbildene oppå hverandre dannes bildet i 3D og 4D.

Instrumentet som brukes ved 3D-ultralyd føres utvendig over magen. Vi benytter kun GE Voluson E8 Expert ved 3D-undersøkelser. Dette regnes som et av de mest avanserte ultralydapparatene.

3D-ultralyd

3D-ultralyd hos FAM

Les mer om 3D-ultralyd hos vår samarbeidspartner FAM Klinikk.

Fascinerende bilder ved 3D-ultralyd

Ved Oslo City Legesenter vil du kunne se fascinerende bilder av barnet ditt mens det sover eller beveger seg, smiler eller gjesper, og alt mens barnet ditt enda befinner seg inni magen din!

De mest tydelige bildene kan normalt ses mellom uke 24 og 32.
En konsultasjon for 3D-ultralyd varer i 30 minutter, og du får med deg bilder på fotopapir og du kan få bildene tilsendt direkte til din telefon etter undersøkelsen. Det er plass til å ta med seg familie og venner, og alle kan se de fascinerende bildene på en vegghengt skjerm. Hvis du ønsker det kan du få opplyst om det er gutt eller jente.

Undersøkelsen bidrar til å styrke de følelsesmessige båndene mellom far, mor og det ufødte barnet (eller barna!)

Husk at teknikken også gjør det mulig å stille tidlige diagnoser ved alvorlige tilstander hos fosteret slik at dette kan tas hånd om med forberedelser før fødselen.

Få ultralydbilder tilsendt via SMS
Du kan få bildene tilsendt direkte til din telefon etter undersøkelsen.

Les også

NIPT-test - Oslo City Legesenter

NIPT-test

01.07.2020 ble bioteknologiloven endret, og det ble blant annet bestemt at NIPT skal bli tillatt for alle gravide i Norge. Vi står i utgangspunktet klare til å tilby denne testen til våre pasienter, men venter nå på nye retningslinjer for

Les mer »

Koronavirus (Covid-19)

Vi utfører dessverre ikke testing for eller vaksinering mot Covid-19. Viktig informasjon! Har du feber og/eller luftveissymptomer, eller er du i isolasjon/karantene? Da skal du ikke oppsøke klinikken, men kan bruke vår videolegetjeneste. Bruk gjerne munnbind, selv om det ikke lenger er

Les mer »
Rull til toppen