Viktig informasjon om Covid-19

3D-ultralyd

Se fascinerende bilder av barnet i magen med ultralyd i 3D og 4D

Vi utfører for tiden ikke 3D-ultralyd ved Oslo City Legesenter, men anbefaler vår samarbeidspartner, FAM, for denne tjenesten. Les mer om 3D-ultralyd og bestill time hos FAM Klinikk

3D-ultralyd innebærer at bildet ser 3-dimensjonalt ut slik øynene ser det i det virkelige liv og 4D brukes som begrep dersom man også ser bevegelser.

2D ultralyd er begrepet som brukes om de tradisjonelle ultralydbildene som oftest gjengis i sort-hvitt og som representerer et snitt gjennom kroppen i ett eller annet plan. Ved at datamaskinen legger mange av disse snittbildene oppå hverandre dannes bildet i 3D og 4D.

Instrumentet som brukes ved 3D-ultralyd føres utvendig over magen. Vi benytter kun GE Voluson E8 Expert ved 3D-undersøkelser. Dette regnes som et av de mest avanserte ultralydapparatene.

3D-ultralyd

3D-ultralyd hos FAM

Les mer om 3D-ultralyd hos vår samarbeidspartner FAM Klinikk.

Fascinerende bilder ved 3D-ultralyd

Ved Oslo City Legesenter vil du kunne se fascinerende bilder av barnet ditt mens det sover eller beveger seg, smiler eller gjesper, og alt mens barnet ditt enda befinner seg inni magen din!

De mest tydelige bildene kan normalt ses mellom uke 24 og 32.
En konsultasjon for 3D-ultralyd varer i 30 minutter, og du får med deg bilder på fotopapir og du kan få bildene tilsendt direkte til din telefon etter undersøkelsen. Det er plass til å ta med seg familie og venner, og alle kan se de fascinerende bildene på en vegghengt skjerm. Hvis du ønsker det kan du få opplyst om det er gutt eller jente.

Undersøkelsen bidrar til å styrke de følelsesmessige båndene mellom far, mor og det ufødte barnet (eller barna!)

Husk at teknikken også gjør det mulig å stille tidlige diagnoser ved alvorlige tilstander hos fosteret slik at dette kan tas hånd om med forberedelser før fødselen.

Få ultralydbilder tilsendt via SMS
Du kan få bildene tilsendt direkte til din telefon etter undersøkelsen.

Les også

NIPT-test - Oslo City Legesenter

NIPT-test

Panorama® NIPT – Endelig i Norge! NIPT er nå tilgjengelig for alle gravide hos Oslo City Legesenter, i samarbeid med FAM. Les mer om NIPT ved Oslo City Legesenter her 01.07.2020 ble bioteknologiloven endret, og det ble blant annet bestemt

Les mer »

Koronavirus (Covid-19)

Viktig informasjon! Har du luftveissymptomer? Da ønsker vi gjerne at du bruker munnbind, og du kan få utdelt i resepsjonen vår hvis du ikke har med selv. Gå til timebestilling Spørsmål og svar i forbindelse med den pågående situasjonen rundt

Les mer »
Skroll til toppen