Urolog

Erfaren urolog i Oslo sentrum med kort ventetid

En urolog er en spesialist i urologi, dvs en lege og kirurg og som befatter seg med:

  1. Sykdommer i urinveiene hos både kvinner og menn det vil si nyrer, nyrebekken, urinledere, urinblære og urinrør.
  2. Sykdommer i mannens kjønnsorganer, det vil si i prostata, sædblære, testikler og scrotum (pungen) og også dermed eventuelle problemer med seksualfunksjon og evnen til å få barn.

Hos kvinner er som kjent det siste punktet ivaretatt av spesialist i gynekologi.

Urologi er et meget spennende felt som er i rask utvikling og hvor det har skjedd store fremskritt de siste 30 årene. Det kommer stadig ny kunnskap fra omfattende forskning og nye metoder for behandling. Oslo City Legesenter har urolog med lang erfaring både som urologisk kirurg og forsker. Han har levert en lang rekke vitenskapelige arbeider og vært sentral i lanseringen av nye og effektive metoder innenfor behandling av godartete og ondartete prostatasykdommer.

Urolog

Direkte til urolog

Finn ledig tidspunkt med vår nettbaserte timebestilling.

Uten henvisning

Ved Oslo City Legesenter får du time til privat urolog uten behov for henvisning, og det tilbys time med kort ventetid. Her kan du være sikker på å få god oppfølging, at urologen tar din problemstilling på alvor og gjør sitt ytterste for å løse utfordringene.

Erfaren urolog

Innenfor urologiske behandlinger er det flere metoder som brukes verden over og det kan være vanskelig for en pasient å orientere seg i dette og kanskje komme i tvil om hva som er beste metode. Det er derfor viktig at man har en kunnskapsrik spesialist å forholde seg til og som kan gi råd om de forskjellige metodenes styrker og eventuelle svakheter.

Det er av stor viktighet for oss at vi virkelig kan tilby dette i Oslo City Legesenter med vår dyktige spesialist i urologi ettersom det nå er utviklet nye metoder for påvisning av kreft i prostata som gjør at det er mye mer skånsomt enn tidligere å bli undersøkt. Det er også utviklet nye metoder for operasjon av prostatakreft som gjør at man i mange flere tilfeller enn tidligere kan klare å bevare normal seksualfunksjon (ereksjon).

Aktuelle problemstillinger for urologi

Vannlatingsvansker, evt med smerter, hos både kvinner og menn.
Nyresten.
Kroniske blærebetennelser.
Blod i urinen (hematuri)
Kjønnssykdommer.
Prostatakreft
Prostataforstørrelse (godartet/hyperplasi)
Testikkelsvulster
Scrotumplager (for eksempel pungbrokk eller vannbrokk)
Sterilisering

Undersøkelsesmetodene kan omfatte:
Ultralyd for påvisning
Cystoskopi (hvor man med kamera kan se inn i blæren og urinledere)
Måling av urinmengde og flow (volum og hastighet)
Prostatabiopsi
MR ved røntgensenter i Oslo City.
Blodprøver
Urinprøver

Les også

Koronavirus (Covid-19)

Vi holder åpent som normalt Har du feber og/eller luftveissymptomer (hoste, nysing, sår hals eller pustebesvær)? eller vært i karantene eller i kontakt med bekreftet tilfelle av Covid-19 i løpet av de siste 14 dagene? Da skal du ikke oppsøke

Les mer »
Rull til toppen