Viktig informasjon om Covid-19
Utvidet helseundersøkelse

Utvidet helseundersøkelse – en livsviktig helsesjekk

I en omfattende helsesjekk hos Oslo City Legesenter tar legen utgangspunkt i alder og kjønn under kartleggingen. Målet er å avdekke risikofaktorer og avvik som kan medføre sykdom, samt gi råd og eventuell behandling som kan bidra til å redusere risiko.

Ved helseundersøkelsen tilbys det, i tillegg til en kartleggingssamtale og fysisk undersøkelse hos legen, en rekke tester og prøver der man kan avdekke sykdommer eller uregelmessigheter. Ved unormale funn og behov for videre utredning får man tilbud om henvisning til våre interne spesialister, eller en henvisning som kan benyttes hos en offentlig avtalespesialist.

Bestill time

Bestill time for utvidet helseundersøkelse
asmafinntonyopt

Kjøp gavekort

Kjøp gavekort for utvidet helseundersøkelse
Gavekort - Utvidet helseundersøkelse

Helsesjekk etter føre-var-prinsippet

Svært mange nordmenn har for eksempel høyt blodtrykk, uheldig sammensatte kolesterolverdier og høyt blodsukker uten å vite om det. Dette er blant annet forbundet med betydelig økt risiko for hjerte- og karsykdommer. De aller fleste legebesøk er for andre grunner enn dette og svært få fastleger tar dette opp med pasienter uten at de blir bedt om det og dersom det ikke er spesiell mistanke om sykdom relatert til disse tre kritiske faktorene – for eksempel ved betydelig overvekt.

Les også: Hva er normalt blodtrykk?

Siden man ikke merker noe til unormale blodtrykk, kolesterol- og blodsukkernivåer er det veldig vanlig å la være å få dette undersøkt. Lang ventetid for å få time og å måtte ta seg fri fra jobben kan gjøre at det ikke blir prioritert. Dessverre er det også mange som opplever at det er vanskelig å få tilbud om slik undersøkelse og lege kontaktes ofte ikke før symptomene merkes og alvorlig sykdom allerede har utviklet seg. Fastlegene har gjerne ikke nok kapasitet til å kunne sette av tid for dette som en tilleggsundersøkelse ved besøk for helt andre forhold.

Ved Oslo City Legesenter kan det som oftest tilbys time allerede samme dag, og utvidet helseundersøkelse er utviklet for at det skal være god tid til kartleggingen. Denne tjenesten er også populær blant bedrifter, og vi har avtaler med en rekke små og store virksomheter som årlig tilbyr slike grundige helseundersøkelser til sine ansatte.

Behandling, råd og oppfølging

Som et resultat av undersøkelsen vil legen komme med sine råd og anbefalinger om veien videre, enten det gjelder forebyggende råd fordi det ikke er gjort noen funn, eller at man finner noe unormalt slik at behandling kan startes snarest mulig.

Finn ledig tid for helsekontroll

Vi tilbyr svært kort ventetid og timebestilling på nett. Du kan enkelt finne ledig tid, velge den behandleren du ønsker og bestille direkte. Kanskje kjenner du noen som ville sette pris på å få en omfattende helseundersøkelse i gave? I så fall kan du også kjøpe gavekort for denne tjenesten.

Hvis du har noen spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Flere innlegg

Inngrodd tånegl

Betennelse og inngrodd tånegl

Hva er inngrodd negl (paronyki), neglrotbetennelse? Betegnelsen inngrodd negl forklarer tilstanden godt. Neglen vokser inn i huden ved siden av neglen og

Skroll til toppen