Viktig informasjon om Covid-19

Vaksinasjon

Stort utvalg av vaksiner og tilbud om time på dagen

Ved Oslo City Legesenter kan du ta vaksiner du ikke har tatt tidligere, eller oppfriskningsdoser dersom det er lenge siden du sist ble vaksinert. 

Klinikken lagerfører til enhver tid de aller fleste vaksinene som er tilgjengelig på markedet, og du får raskt time til en lege som bistår deg med å finne frem til hvilken vaksine du skal ta.

Generelle vaksineanbefalinger

Kikhoste, difteri, poliomyelitt og stivkrampe er noe alle generelt bør være vaksinert mot.
Man rådes også av Folkehelseinstituttet til å ta en oppfriskningsvaksine mot disse sykdommene ca. hvert 10. år.

For personer som er 65 år eller eldre og/eller tilhører risikogrupper for pneumokokksykdom (lungebetennelse) og influensa rådes man også å ta vaksine mot disse sykdommene.

Ved Oslo City Legesenter kan du med kort ventetid ta nye vaksiner, eller oppfriskningsdoser om det er lenge siden du sist ble vaksinert.

Les mer om vaksinasjon hos FHI

Vaksinasjon

Ingen ventetid

Se priser og finn ledig tidspunkt med vår nettbaserte timebestilling.

Ut og reise?

Vi har vaksinene

HPV-vaksine

Kun det beste er godt nok

Priser og bestilling

Finn ledig tid med nettbestilling

Dine vaksiner

Vaksinetjenesten hos helsenorge.no finner du en oversikt over vaksinene du har tatt dersom stedet du vaksinerte deg bruker SYSVAK til å registrere vaksinene. Herfra kan du også skrive ut og bestille vaksinasjonskort. Ved Oslo City Legesenter registrerer vi vaksinene som settes slik at du enkelt kan få en oversikt over disse senere. Vi tilbyr også vaksinasjonskort slik at du har bevis for vaksineringen, som f.eks kreves ved innreise i enkelte land i forbindelse med gulfeber-vaksinen.

Disse vaksinene finner du i tjenesten

Barnevaksiner
Barnevaksiner som gis gjennom barnevaksinasjonsprogrammet. Disse har vært registrert siden 1995, og registreringen krever ikke samtykke fra den som vaksineres.

Reisevaksiner og andre vaksiner
Reisevaksiner og andre vaksiner som er tatt i 2011 og senere. Dette gjelder alle aldersgrupper. Registrering av disse vaksinene krever samtykke fra den som vaksineres. Andre vaksiner kan for eksempel være yrkesvaksinasjon, eller vaksine mot sesonginfluensa.

De som har bodd i et av prøvefylkene Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark og Hordaland og er født i 1976 eller senere, kan finne både barnevaksiner og andre registrerte vaksiner i tjenesten.

Vaksinen mot pandemisk influensa registreres hvis du tok den i 2009 eller senere.

Vaksiner som meldes av helsepersonell elektronisk gjennom journalsystemet, blir tilgjengelige i tjenesten innen 20 minutter.

Vaksiner som meldes på papir, blir tilgjengelige i tjenesten innen omtrent tre uker. I høysesongen for influensavaksinering, mellom september og januar, kan det gå litt mer tid. Merk at helsestasjoner ikke melder inn vaksiner på papir.

Les også

Bør jeg ta influensavaksine

Bør jeg ta influensavaksine?

Når legen anbefaler pasientene influensavaksine svarer mer enn halvparten at de ikke ønsker dette. Selv opplever jeg ofte at mange sier «Nei, det trenger jeg ikke, jeg har aldri hatt influensa, jeg.» «Så da bruker du ikke bilbelte heller da? Hvis du ikke har vært i bilulykke tidligere i hvert fall?», spør jeg da. Dette får de fleste til å tenke seg litt om og komme mer på glid for å akseptere å ta denne viktige vaksinen.

Les mer »
Skroll til toppen